Een snelle service voor het aanvragen van energielabels tegen vaste concurrerende tarieven.

Bij het verkopen van een woning is een definitief energielabel verplicht. Daarnaast zijn bedrijfsgebouwen (utiliteit) sinds 1 januari 2023 verplicht om minimaal energielabel C te voeren.

Wij kunnen je daarbij helpen.

Met de NVM Energielabel Service kan elke NVM makelaar eenvoudig een aanvraag doen voor een opname van een energielabel. Gecertificeerde inspectiebureaus voeren binnen vaste opnametermijnen en met behulp van een digitale opname-app inspecties uit waar kwalitatieve energielabels uitrollen.
De opnames voldoen aan de eisen van de NTA-8800 norm en alle betrokken inspectiebureaus zijn BRL-9500W gecertificeerd. Deze dienst is alleen beschikbaar voor NVM leden.

Tarieven en levertijden

De tarieven en levertijden voor woningen en utiliteit verschillen.

Energielabel Wonen:

  • Appartement: € 255,- incl. btw
  • Tussenwoning: € 295,- incl. btw
  • Hoek- of 2-onder-1-kap woning: € 305,- incl. btw
  • Vrijstaand: € 365,- incl. btw
  • Woning groter dan 225 m²: € 365,- + € 1,- incl. btw per extra m²

Standaard levertijd: oplevering energielabel 5 werkdagen na inspectie*
Spoed levertijd: oplevering energielabel 1 werkdag na inspectie**

Extra kosten spoedaanvraag: € 50,- incl. btw

*Het Inspectiebureau dient de inspectieafspraak binnen vijf (5) werkdagen na ontvangst van de aanvraag in te plannen, met uitzondering van situaties die contact met de opdrachtgever vertragen, zoals moeilijk bereikbaar of geen haast vanuit de opdrachtgever door bijvoorbeeld vakantie.

**Voor spoedaanvragen dient het Inspectiebureau de inspectieafspraak binnen drie (3) werkdagen na ontvangst van de aanvraag in te plannen, met uitzondering van situaties die contact met de opdrachtgever vertragen, zoals moeilijk bereikbaar of geen haast vanuit de opdrachtgever door bijvoorbeeld vakantie. (Tot en met september 2024 in de vorm van een pilot.)

Energielabel Utiliteit

  • 0-100 m²: € 495,- excl. btw
  • 101-250 m²: € 570,- excl. btw
  • 251-500 m²: € 750,- excl. btw
  • 501-1000 m²: € 875,- excl. btw
  • Object groter dan 1000 m²: op aanvraag

Standaard levertijd: 10 werkdagen*

* Deze doorlooptijd gaat in vanaf het moment dat het aanvraagdossier compleet is na inspectie.

Vraag nu aan

Om gebruik te kunnen maken van het snelle en slimme nieuwe Energielabelportaal wordt automatisch een account aangemaakt. De aanvraag van een energielabel wordt doorgestuurd naar een inspectiebureau. Daarna zijn alle aanvragen te volgen via het energielabelportaal. 

Vraag je energielabels aan via de NVM Energielabel Service en spaar voor een Google Nest speaker! Wegens succes verlengd.

De NVM Energielabel Service heeft een leuke actie in samenwerking met de inspectiebureaus. Je kunt nu sparen voor een Google Nest speaker op kantoor! Op de speciale spaarkaart die per post naar alle NVM leden is verstuurd, kun je je aanvragen bijhouden. Vraag gemakkelijk een energielabel aan via het portaal van de NVM Energielabel Service. Heb je 10 aanvragen ingestuurd? Stuur een foto van je volle spaarkaart naar energielabel@nvmserviceoffice.nl en ontvang de Google Nest speaker! Bij 50 aanvragen ontvang je een luxe borrel pakket.

Let op! De actie loopt zolang de voorraad strekt