Nieuwe pilot NVM Service Office: NVM Bouwkundige Keuring Service

Wij begrijpen dat het kopen of verkopen van een woning een grote stap is. De NVM Bouwkundige Keuring Service maakt in één oogopslag duidelijk welke bouwkundige gebreken er in een woning aanwezig zijn met een door NVM Service Office eigen ontwikkelde standaard. Maar we gaan nog een stap verder met deze pilot die tot 1 oktober 2023 draait.

Grondige inspecties van fundering tot dak: Expertise in elk detail

Hoe gaan we te werk? De NVM Bouwkundige Keuring Service werkt uitsluitend met ervaren geselecteerde en gecertificeerde bouwkundige experts. Zij inspecteren de woning grondig, van de fundering tot het dak, en alles daartussenin. Ze zoeken naar mogelijke gebreken, zoals vochtproblemen, constructiefouten, installatietechnische complicaties en meer. Natuurlijk zorgen we er voor dat onze experts scherp blijven en bijblijven qua opleidingen; we voeren regelmatig audits uit om de kwalitatief hoogwaardige inspecties te kunnen blijven garanderen. Maar het draait niet alleen om de inspectie. We begrijpen ook dat de informatie duidelijk moet worden overgedragen. De uitgangspunten van ons eigen ontwikkelde standaard rapport zijn:

 • NHG rapportage model
 • NRVT bouwkundige opnamestaat
 • NTA 8060

Het rapport is voorzien van gedetailleerde foto’s, een kosten- en gebrekenoverzicht en de bouwkundige opnamestaat. De koper of verkoper ontvangt een helder en overzichtelijk rapport voorzien van veel foto’s. De gedetailleerde foto’s bieden visueel bewijs van eventuele problemen. In het rapport worden ook herstelkosten opgenomen. Net zoals de op korte termijn te verwachten onderhoudskosten.

Dit rapport heeft de hoge kwalitatieve standaard die je gewend bent van NVM Service Office. Het is volledig, overzichtelijk en de informatie presenteren wij op een begrijpelijke manier, zodat je in één oogopslag de belangrijkste bevindingen kunt zien. Het kosten- en gebrekenoverzicht geeft inzicht in de potentiële financiële gevolgen van de geconstateerde gebreken. Zo kun je realistische budgetten opstellen en de onderhandelingen met betrekking tot de aankoopprijs of eventuele reparaties beter voeren.

Unieke bouwkundige opnamestaat onthult de werkelijke staat

Bovendien ontvang je bij ons rapport de uitgebreide bouwkundige opnamestaat. Dit document bevat gedetailleerde informatie over de bouwkundige kenmerken, de duurzaamheidskenmerken en staat van het pand, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de huidige situatie en eventuele toekomstige verbeteringen.

Met dit complete en unieke rapport krijg je de volledige controle over je vastgoedtransacties en ben je zeker van een betrouwbare bouwkundige keuring!

Hoe werkt het?

Het aanvragen van de NVM Bouwkundige Keuring Service gaat via het NVM Ledenportaal. Onze  geselecteerde keurders zorgen ervoor dat je binnen één werkdag na het indienen van de aanvraag een afspraak hebt. Binnen vijf werkdagen heeft de keuring plaatsgevonden. Het rapport ontvang je in PDF-vorm binnen één werkdag na de uitvoering van de keuring.

De voordelen op een rij

 • Voordelig en snel alternatief voor huidige niet transparante keuringsmarkt;
 • Een gestandaardiseerd keuringsrapport van een hoog kwaliteitsniveau;
 • Betrouwbare keurders;
 • Zorgvuldig uitgevoerde keuringen;
 • Voorkomen financiële en juridische risico’s;
 • Snelle en probleemloze afhandeling.

Nog niet overtuigd van de meerwaarde? Lees dan verder!

Wat maakt deze nieuwe dienstverlening interessant voor jou als makelaar? Heel eenvoudig:

 • De NVM Bouwkundige Keurings Service staat garant voor een snelle en soepele afwikkeling van de bouwtechnische keuring. Het standaard rapport is op een zodanige wijze opgesteld dat jij als makelaar alles makkelijk over kunt nemen in de vragenlijst.
 • De bouwkundige opnamestaat voor de taxateur sluit geheel aan bij de nieuwe standaard. Het scheelt jou als makelaar taxateur veel werk en zorgen.
 • De standaard geeft meer inzicht in de kosten van de aanpassingen die eventueel moeten worden gedaan. Het bevat ook informatie over de kosten van de aanbevolen herstelmaatregelen. 
 • Zo kunnen (toekomstige) huiseigenaren beter inschatten wat de kosten zijn en of het rendabel is om de maatregelen te nemen. Jij kunt als makelaar je klanten helpen bij het verkopen van woningen met zekerheid. Aanstaande kopers vinden deze informatie belangrijk. Het draagt bij aan een snellere aankoop of verkoop van de woning.

Verkocht!;-)

Meer informatie

Voor vragen over de NVM Bouwkundige Keuring Service kan contact worden opgenomen via telefoonnummer 030-608 52 46 of per e-mail: btk@nvmserviceoffice.nl. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:30 uur.