Vacatures

NVM Service Office ondersteunt makelaars en makelaarskantoren met backoffice en makelaarsdiensten van hoge kwaliteit. Om dit te doen zijn we regelmatig op zoek naar versterking van ons team.

 

Innovatie/Project Medewerker Makelaardij

Klantenservice Makelaardij

Functieomschrijving

Innovatieve scale-up zoekt een Innovatie/Project Medewerker Makelaardij!

Ben je niet bang om initiatief te tonen en ben je nieuwsgierig, oplossingsgericht en positief ingesteld? Ben je een kei in administreren en houd je ervan zaken tot in de puntjes te regelen en opvolging te geven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

NVM Service Office is onderdeel van de NVM, dé brancheorganisatie van ongeveer 4400 aangesloten makelaars en taxateurs. De leden van de NVM zijn gespecialiseerd in wonen, commercieel vastgoed en agrarisch & landelijk vastgoed.
NVM Service Office richt zich op het ontzorgen van makelaars(kantoren) op het gebied van o.a. front- en backoffice werkzaamheden. Bijkomend worden er in de Innovatieve Proeftuin nieuwe dienstverleningen ontwikkeld en continu geoptimaliseerd, zodat onze leden zich kunnen richten op datgene waar zij goed in zijn: het vak uitoefenen van makelaar of taxateur.

Wat ga je doen?

Binnen onze Innovatieve Proeftuin, waar onder andere de projecten Energielabel Service én Digitaal Ondertekenen toe behoren, ondersteun je de Project Coördinator in het opzetten en uitvoeren van marketing- en communicatieplannen. Je denkt mee over de ontwikkeling van nieuwe diensten, door nader onderzoek te doen. Bovendien signaleer je verbetermogelijkheden in processen en lever je op die manier een bijdrage aan de optimalisatie van onze diensten. Tot slot, verzorg je de juiste opvolging van aanvragen en beantwoord je eerstelijnsvragen. Doordat jij je de systemen snel eigen hebt gemaakt, zorg je voor een foutloze gegevensverwerking tussen de verschillende systemen.

Functievereisten

Waar zijn we naar op zoek?
Geen eindeloze eisenlijst, want een match met jouw persoonlijkheid en inzet is het belangrijkst. Maar je bent onze ideale collega als onderstaand op jou van toepassing is:

+ Je bent voor 32 à 40 uur in de week beschikbaar, bij voorkeur vanaf augustus 2022;
+ Je hebt MBO+ à HBO werk- en denkniveau;
+ Je bent zelfstandig en gaat zelf op onderzoek uit om oplossingen te zoeken;
+ Je bent zorgvuldig en houdt ervan zaken proactief op te pakken en uit te zoeken;
+ Je bent communicatief vaardig, in zowel Nederlands als Engels, en digitaal vaardig;
+ Je bent positief ingesteld en neemt een flinke dosis enthousiasme en humor met je mee!

Wat krijg je van ons?

+ Een marktconform salaris;
+ Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
+ De mogelijkheid tot thuiswerken, maar ook een toffe werkplek in ons spiksplinternieuwe kantoor in Utrecht;
+ Laptop van de zaak;
+ Een ondersteunende functie bij een snel groeiend bedrijf en leuk team!

De procedure

Solliciteren kan via de button onderaan deze pagina. We zien graag je cv en je motivatie tegemoet. Voor vragen kan je contact opnemen met Laura Teunissen via 06 50 19 39 10 of laura.teunissen@nvmserviceoffice.nl.