Gekwalificeerd ondertekenen: NVM Digitaal Ondertekenen & Vidua 

Bij NVM Digitaal Ondertekenen is het nu mogelijk om documenten gekwalificeerd te ondertekenen, wat het hoogst mogelijke niveau van beveiliging en controle biedt bij elektronische handtekeningen. Dit wordt mogelijk gemaakt door Vidua Ondertekenen. Met Vidua kunnen elektronische handtekeningen eenvoudig op het hoogste betrouwbaarheidsniveau worden gezet. Klanten kunnen dit gemakkelijk doen met de Vidua-app en hun zelfgekozen pincode. Een elektronische handtekening van Vidua heeft zelfs dezelfde juridische geldigheid als een handgeschreven handtekening! 

Hoe kan er gekwalificeerd worden ondertekend met NVM Digitaal Ondertekenen?  

Momenteel is dit alleen mogelijk op aanvraag binnen NVM Digitaal Ondertekenen, en kan je dit eenvoudig aanvragen door in het opmerkingenveld aan te geven dat de verkoper en/of koper met Vidua willen ondertekenen.
Let op! Het is wel mogelijk dat één partij met Vidua ondertekent en de andere met een iDin-verificatie, maar het is niet mogelijk dat één partij met Vidua ondertekent en de andere partij analoog/nat tekent. 

Waarom zou ik mijn klanten met Vidua laten ondertekenen? 

  • We hebben de app getest en het is ontzettend gemakkelijk voor de klant. 
  • Een goed alternatief wanneer een verkoper of koper geen eigen bankpas heeft. 
  • Het hoogste betrouwbaarheids- en veiligheidsniveau.
  • Altijd rechtsgeldig, gelijkgesteld aan de handtekening met pen (natte handtekening). 
  • Ondanks het hogere betrouwbaarheidsniveau blijft de prijs hetzelfde met een Vidua-ondertekening als bijvoorbeeld iDin. 

De eerste aanvragen zijn al binnen, kunnen wij binnenkort ook jullie kantoor verwachten?  

De eerste NVM-makelaars zijn al begonnen door hun klanten te laten ondertekenen met het hoogst haalbare veiligheidsniveau. We nodigen ieder van jullie uit om ook de stap te zetten naar het hoogst haalbare. Wanneer het aantal aanvragen dusdanig toeneemt, zullen wij het aanvraagproces gaan integreren binnen Realworks of het NVM Ledenportaal.