Ieder zijn focus

Lean and mean – dat begrip komt direct naar boven als ik naar binnen loop bij het kantoorgebouw waar VanHuyse is gevestigd in Haarlem. Frederik van Till komt me al tegemoet gesneld, gekleed in een wit hemd en een spijkerbroek. Hij is een veelzijdig mens, zo blijkt uit het gesprek dat volgt.

Veel gezien, veel gedaan, veel geleerd. Ondernemer, makelaar, manager, projectleider, trainer, bestuurder, recruiter – ook veel daarvan simultaan. Al bijna 25 jaar actief in de makelaardij en nog steeds borrelend van energie en ideeën. Het Haarlemse Puur Makelaars groeide uit naar 7 vestigingen in de tijd dat Frederik daar actief was en staat bekend als een kwalitatief hoogstaand en innovatief kantoor. Inmiddels heeft Frederik, als medeoprichter, afscheid genomen van Puur en staat hij aan de vooravond van een heel nieuw project. Met VanHuyse wil hij een landelijk kwalitatief netwerk van zelfstandig makelaars opbouwen. Daarnaast heeft hij meerdere grote opdrachtgevers die hem voor nieuwbouwprojecten inschakelen.

Frederik: “Als je in je eentje opnieuw begint, dan heb je weer alle vrijheid en tijd om de dingen te doen je echt zelf wilt doen. Je hoeft met niemand rekening te houden en je kunt je concentreren op mogelijkheden en kansen. Het gekke is dat partijen je toch weer weten te vinden. Ik hoefde niet lang na te denken over hoe ik mijzelf vrij kon spelen van de telefoon en e-mail. Ik belde Edzard Bijvoet en vroeg hem naar de mogelijkheden van NVM Service Office. Eigenlijk verloopt de samenwerking vanaf dag één al soepel. Mijn telefoon en mail worden deskundig afgevangen en wat ik heel prettig vind, is dat de Office Supporters pro-actief meedenken. Regelmatig bedenken zij oplossingen voor mij, waardoor de communicatie met consumenten nog effectiever verloopt. Ik verwacht ook van de NVM en haar deelnemingen dat zij ons als ondernemers ontzorgt. Ik kan mij veel beter concentreren op het uitbouwen van mijn onderneming als ik zeker weet dat alle kantoorprocessen vlekkeloos en deskundig worden opgepakt.”

Met de plannen die Frederik heeft én de voortdurende drang om te willen innoveren en creëren, is hij ook niet de meest geschikte persoon om lopende kantoorprocessen uit te voeren. “Dat laat ik graag over aan mensen die dat goed kunnen. Ik wil voor de troepen uitlopen en de spreekwoordelijke stip op de horizon zetten. Uiteindelijk zal ik een kernteam van mensen om mij heen verzamelen met aanvullende competenties, maar met de binnendienst op afstand van NVM Service Office heb ik het beste van twee werelden. Ik heb een full-time en fullservice binnendienst voor een parttime tarief en voor een opnieuw startende ondernemer is iedere bespaarde euro een euro verdiend!”